Congres: Kwetsbare ouderen in het ziekenhuis

3 januari 2019 0 reacties Actueel
Op 15 januari organiseert het Leids Congres Bureau het congres 'Kwetsbare ouderen in het ziekenhuis'.
Meer lezen

Eerste World Hospital at Home Congress in Madrid

3 december 2018 0 reacties Actueel
Op 5 en 6 april 2019 vindt het eerste World Hospital at Home Congress (WHAHC 2019) plaats in Madrid, Spanje. Dit nieuwe, internationale platform werd opgericht om het Hospital at Home-zorgprogramma verder te ontwikkelen.
Meer lezen

Nationaal Symposium Spoedzorg voor Ouderen

29 oktober 2018 0 reacties Actueel
Op woensdag, 21 november vindt het Nationaal Symposium Spoedzorg voor Ouderen plaats in het LUMC, Leiden. Sophia de Rooij is ook aanwezig op dit symposium en zal wat vertellen over Hospital at Home.
Meer lezen

Zorgvisie: ‘Achter elke regel schuilt een belang’

29 juli 2018 0 reacties Actueel
Bart Kiers, journalist bij Zorgvisie, interviewde Sophia de Rooij over Hospital at Home.
Meer lezen

Acute verwijzing naar het ziekenhuis: de overwegingen

30 juni 2018 0 reacties Actueel
Huisartsen moeten kiezen of ze een oudere met een cognitieve stoornis, zoals dementie, naar het ziekenhuis verwijzen in het geval van een acuut probleem. Een ziekenhuisopname brengt voor deze patiëntencategorie ook aanzienlijke risico’s met zich mee. Welke overwegingen spelen in deze beoordeling een rol?
Meer lezen

Hospital at Home Risicoanalyse

20 december 2017 0 reacties Actueel
Afgelopen vrijdag 15 december 2017, heeft de ‘One Hour PRI’ sessie van Hospital at Home plaatsgevonden. Met de One Hour PRI kan binnen één uur een prospectieve risicoanalyse worden uitgevoerd.
Meer lezen

Hospital at Home fotostrip: het verhaal van Piet en Rosa

26 september 2017 5 reacties Actueel
"Voel je je vandaag wat beter, Piet?" vraagt Rosa. "Uche uche, ja hoor, gaat wel. Gaan we naar buiten?" antwoordt Piet. "Nee lieverd, ik ga de dokter bellen, want ik heb niet het idee dat het beter gaat." "Uche uche, alleen een beetje warm. Gaan we naar buiten?"
Meer lezen

Hospital at Home Kick-off Meeting

26 juni 2017 0 reacties Actueel
Op vrijdag 23 juni vond in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) de Kick-Off meeting plaats voor het Hospital at Home zorgprogramma.
Meer lezen

‘Acute zorg voor de kwetsbare ouderen’

24 april 2017 0 reacties Actueel
In opdracht van de minister van VWS pakt het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) Noord Nederland het ketenproject ‘acute zorg voor de kwetsbare ouderen’ op.
Meer lezen

Internistendagen 2017: Hospital at Home

19 april 2017 0 reacties Actueel
Van woensdag 19 t/m vrijdag 21 april is het tijd voor de 29ste Internistendagen in het MECC Maastricht. Het Hospital at Home zorgprogramma zal hier ook besproken worden.
Meer lezen

Medisch Contact: Ouderen herstellen beter thuis dan in het ziekenhuis

27 maart 2017 0 reacties Actueel
Medisch Contact, een Nederlands weekblad voor artsen, interviewde Sophia de Rooij en Maaike Pouw over Hospital at Home.
Meer lezen

Kick-off Nationale Diabetes Challenge

24 maart 2017 0 reacties Actueel
Medisch Centrum Zuid is partner van Hospital at Home en nodigt u uit om de Nationale Diabetes Challenge bij te wonen op 26 april.
Meer lezen

Cursus Gerontologie en Geriatrie voor verpleegkundigen

24 maart 2017 0 reacties Actueel
Voor verpleegkundigen liggen er veel mooie uitdagingen in de zorg voor ouderen. Het aantal ouderen dat afhankelijk is van (langdurige) zorg stijgt. Door problemen op het gebied van hun gezondheid, welzijn, woonsituatie en levensvraagstukken.
Meer lezen

Aha! Magazine: Ziekenhuiszorg aan huis

31 december 2016 0 reacties In de pers
In de december editie van het Aha! Magazine (Active & Healthy Ageing), aangeboden door het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANN), staat een artikel over Hospital at Home.
Meer lezen

NOS: UMCG gaat ouderen met dementie thuis verzorgen

1 november 2016 0 reacties In de pers
Op 31 oktober publiceerden zowel de NOS als ook het Dagblad van het Noorden een nieuwsbericht over Hospital at Home. Beide berichten gaan er op in dat vanaf 1 januari de eerste patiënten met dementie, die zich melden op de spoedeisende hulp, daarna snel weer naar huis mogen.
Meer lezen

Stuur- en werkgroep bijeenkomst: de checklist

27 oktober 2016 0 reacties Actueel
Op 27 oktober vond een Hospital at Home bijeenkomst plaats. De stuurgroep en werkgroepen bespraken de checklist van het nieuwe zorgprogramma.
Meer lezen

“Ik zet alles opzij voor Rika, ook mijn gezondheid”

15 juli 2016 0 reacties Actueel
De ogen van de 77-jarige Anton zijn dof. Hij oogt verdrietig en staart vermoeid voor zich uit terwijl vrijwilligers van het Odensehuis zich over zijn dementerende vrouw Rika (72) ontfermen. Het Odensehuis is een inloophuis voor mensen met lichte dementie en hun naasten. Anton, COPD-patiënt, komt er letterlijk en figuurlijk op adem na een intensieve week.
Meer lezen

Hospital at Home – een video

12 juli 2016 0 reacties Actueel
Wat is precies het doel van de Hospital at Home studie? Waarom bestaat deze studie überhaupt? En hoe ziet het zorgprogramma er uit? Deze vragen, en meer, worden beantwoord in de video die we voor de Hospital at Home studie maakten.
Meer lezen

Trouw: Opa had nooit wat

Wat behandelt de dokter wel en wat niet? In het eerste deel van een serie: Tachtigers worden steeds fitter en komen in aanmerking voor operaties die ze vroeger niet kregen. Maar voor wie is dat weggelegd?
Meer lezen

Hospital at Home in de praktijk: ‘Goede organisatie en communicatie zijn de sleutel’

Wat vinden kwetsbare ouderen zelf van Hospital@Home? Zien zij ziekenhuiszorg in de thuissituatie zitten en zo ja, onder welke voorwaarden? We vroegen het aan Alfons (81), die onlangs met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht en voor het dilemma kwam te staan: blijf ik een paar dagen in het ziekenhuis of kies ik voor ziekenhuiszorg in de vertrouwde thuissituatie?
Meer lezen