Hoe werkt Hospital at Home?

Oudere patiënten met cognitieve stoornissen komen met een acute ziekte eerst terecht op de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis. Als er een reden voor ziekenhuisopname is en de patiënt en familie zijn het erover eens graag thuisbehandeling te willen, wordt men om deelname aan het Hospital at Home onderzoek gevraagd. Wanneer ziekenhuiszorg thuis gegeven wordt, houdt dat in dat de patiënt niet wordt opgenomen in het ziekenhuis, maar terug gaat naar huis om daar alle zorg te ontvangen die nodig is. Om de zorg thuis goed te kunnen regelen, zal de patiënt in het ziekenhuis blijven totdat alles thuis georganiseerd is. De patiënt zal de ochtend volgend op het Spoedeisende Hulp bezoek naar huis gaan.

Vervolgens is er ziekenhuiszorg thuis; de Hospital at Home arts en verpleegkundigen komen aan huis voor de verzorging en de behandeling. De behandeling is onder verantwoordelijkheid van het ziekenhuis (de Hospital at Home arts). De inhoud van de zorg is hetzelfde als in het ziekenhuis, alleen de plaats van de zorg is verschillend, namelijk thuis.

Naast het leveren van zorg verzamelen we gegevens ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek over het effect van het Hospital at Home zorgprogramma: is ziekenhuiszorg thuis daadwerkelijk beter voor mensen met cognitieve stoornissen dan de gebruikelijke ziekenhuiszorg? Ook willen we weten wat deze vorm van zorg voor de patiënt zelf en zijn of haar naasten betekent, zodat de zorg in de toekomst zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van de patiënt.

 

Artikelen

Hospital at Home Risicoanalyse

20 dec. 0 Actueel
Afgelopen vrijdag 15 december 2017, heeft de ‘One Hour PRI’ sessie van Hospital at Home plaatsge...

Hospital at Home fotostrip: het verhaal van Piet en Rosa

26 sep. 5 Actueel
"Voel je je vandaag wat beter, Piet?" vraagt Rosa. "Uche uche, ja hoor, gaat wel. Gaan we naar buite...

Hospital at Home Kick-off Meeting

26 jun. 0 Actueel
Op vrijdag 23 juni vond in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) de Kick-Off meeting pla...

‘Acute zorg voor de kwetsbare ouderen’

24 apr. 0 Actueel
In opdracht van de minister van VWS pakt het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) Noord Nederland het...

Internistendagen 2017: Hospital at Home

19 apr. 0 Actueel
Van woensdag 19 t/m vrijdag 21 april is het tijd voor de 29ste Internistendagen in het MECC Maastric...