?>

Hoe werkt Hospital at Home?

Oudere patiënten met cognitieve stoornissen komen met een acute ziekte eerst terecht op de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis. Als er een reden voor ziekenhuisopname is en de patiënt en familie zijn het erover eens graag thuisbehandeling te willen, wordt men om deelname aan het Hospital at Home onderzoek gevraagd. Wanneer ziekenhuiszorg thuis gegeven wordt, houdt dat in dat de patiënt niet wordt opgenomen in het ziekenhuis, maar terug gaat naar huis om daar alle zorg te ontvangen die nodig is. Om de zorg thuis goed te kunnen regelen, zal de patiënt in het ziekenhuis blijven totdat alles thuis georganiseerd is. De patiënt zal de ochtend volgend op het Spoedeisende Hulp bezoek naar huis gaan.

Vervolgens is er ziekenhuiszorg thuis; de Hospital at Home arts en verpleegkundigen komen aan huis voor de verzorging en de behandeling. De behandeling is onder verantwoordelijkheid van het ziekenhuis (de Hospital at Home arts). De inhoud van de zorg is hetzelfde als in het ziekenhuis, alleen de plaats van de zorg is verschillend, namelijk thuis.

Naast het leveren van zorg verzamelen we gegevens ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek over het effect van het Hospital at Home zorgprogramma: is ziekenhuiszorg thuis daadwerkelijk beter voor mensen met cognitieve stoornissen dan de gebruikelijke ziekenhuiszorg? Ook willen we weten wat deze vorm van zorg voor de patiënt zelf en zijn of haar naasten betekent, zodat de zorg in de toekomst zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van de patiënt.

Artikelen

Congres: Kwetsbare ouderen in het ziekenhuis

3 jan. 0 Actueel
Op 15 januari organiseert het Leids Congres Bureau het congres 'Kwetsbare ouderen in het ziekenhuis'...

Eerste World Hospital at Home Congress in Madrid

3 dec. 0 Actueel
Op 5 en 6 april 2019 vindt het eerste World Hospital at Home Congress (WHAHC 2019) plaats in Madrid,...

Nationaal Symposium Spoedzorg voor Ouderen

29 okt. 0 Actueel
Op woensdag, 21 november vindt het Nationaal Symposium Spoedzorg voor Ouderen plaats in het LUMC, Le...

Zorgvisie: ‘Achter elke regel schuilt een belang’

29 jul. 0 Actueel
Bart Kiers, journalist bij Zorgvisie, interviewde Sophia de Rooij over Hospital at Home...

Acute verwijzing naar het ziekenhuis: de overwegingen

30 jun. 0 Actueel
Huisartsen moeten kiezen of ze een oudere met een cognitieve stoornis, zoals dementie, naar het ziek...